QAMM
Languia
Afrikaans trommelen
familie Robert

Barokconcerten in Oosterbeek, Remonstrantse Kerk

laforlana

zondag 27 januari 2019

La Forlana

Anastasia Anufrieva, traverso

Tara Kumar, barokcello

Pauline Schenck, klavecimbel

`J.S.Bach, G.Ph.Telemann en C.Ph.E.Bach, vrienden of concurrenten?`


Op het programma staan werken voor obligaat klavecimbel en traverso van Bach en Telemann, een cellosonate van Telemann en een fluitsonate van C.Ph.E.Bach. Bach en Telemann hadden veel met elkaar te maken en kenden elkaar goed. Waren ze goede vrienden of eerder elkaars concurrent? Telemann was peetvader van Bachs tweede zoon: Carl Philip. Deze zoon volgde Telemann op in Hamburg. Maar bij verschillende vacatures werd J.S.Bach gepasseerd en ging de voorkeur uit naar Telemann. Hoe kwam dat? In ons programma willen we de verschillen èn overeenkomsten tussen de drie componisten laten horen.

Het ensemble La Forlana is opgericht door enthousiaste en gedreven musici met het doel om barokmuziek uit te voeren. Een ruim anderhalve eeuw omvattende periode (1650-1800) die wordt gekenmerkt door een ongekende culturele diversiteit en muzikale rijkdom. Alle drie de musici hebben hun opleiding genoten bij de coryfeeën van de barokmuziek in Nederland: Anastasia studeerde bij Wilbert Hazelzet en Jed Wentz, Tara bij Viola de Hoog en Pauline bij Anneke Uittenbosch en Ton Koopman. Het streven naar een hoge kwaliteit van de uitvoering, de liefde voor de barokmuziek en een prettig persoonlijk contact maken de samenwerking inspirerend, levendig en vruchtbaar. Het ensemble stelt zijn programma's steeds samen rond een duidelijk thema.

 • Aanvang: 15:00 uur
 • Toegang: € 10, tot 18 jaar gratis
 • Plaats: Remonstrantse Kerk, Wilhelminastraat 10, 6862 HC Oosterbeek
 • Poster: download ook de poster (pdf 1.1mb)

Winterseizoen 2018-2019

In het komende winterseizoen nog de volgende barokconcerten gepland in deze mooie locatie. Steeds op zondagmiddag 15:00 uur.

 • 27 januari 2019: La Forlana, Anastasia Anufrieva: traverso, Tara Kumar: barokcello, Pauline Schenck: klavecimbel
 • 24 februari 2019: QAMM, Anne Marie Kamphuis: sopraan, Marèl Willems: blokfluit, Quintijn Hoogenboom, klavecimbel
 • 31 maart 2019: Duo Passabien, Sabine d'Hont: blokfluit en Pauline Schenck: klavecimbel
 • 28 april 2019: The Ground of Music: Peter Schrier: viool, Franke Hoogerkamp: viola da gamba en Quintijn Hoogenboom: klavecimbel
 • Plaats: Remonstrantse Kerk, Wilhelminastraat 10, 6862 HC Oosterbeek
 • Tijd: zondagmiddag om 15:00 uur
 • Entree: 10 euro, tot 18 jaar gratis

Nu ook op facebook


georgerobertbavo1952

Artikel George Robert in De Orgelvriend

Begin april 2017 is een artikel over mijn grootvader, George Robert, verschenen in het tijdschrift De Orgelvriend. Lourens Stuifbergen heeft een prachtige beschrijving van zijn muzikale carrière als stadsorganist van Haarlem en koordirigent gemaakt. Met foto's uit onze schoenendozen. Zie ook familie robert.


websiteqamm

Website QAMM online

De door Martin Meinders ontworpen en gebouwde website www.qamm.nl is vanaf 1 augustus 2016 online!