QAMM
Languia
Afrikaans trommelen
familie Robert

Barokconcerten in Oosterbeek, Remonstrantse Kerk

perlessonores

Het laatste concert in dit winterseizoen wordt gegeven door Perles Sonores, op zondag 18 februari 2018.

  • Dominica Eyckmans, altviool/zang
  • Pauline Schenck, klavecimbel/orgel
  • Robert de Boer, trompet

Na vele jaren samen musiceren in het Van Wassenaer Consort ontstond de wens om als trio onze solistische capaciteiten meer te ontplooien. De niet voor de hand liggende combinatie van altviool/zang, trompet en klavecimbel/orgel schept een wereld vol verrassingen, interessante uitdagingen en fascinerende mogelijkheden. Door onze inventiviteit en compositorische kwaliteiten worden o.a. bekende werken in een nieuw jasje gestoken.

De naam “Perles Sonores” betekent letterlijk “klankparels”. Ten dele komt hij voort uit onze voorliefde voor barokmuziek. Het woord barok komt immers van het Portugese woord “Barocco”, wat “onregelmatig gevormde parel” betekent. Maar nog ouder is het Italiaanse woord “Barocco”, waarmee in de Middeleeuwen een “obstakel in de logica” werd bedoeld. En dat sluit dan weer mooi aan bij onze gedrevenheid om ons geenszins tot louter barok te beperken, maar van de eigenzinnige combinatie gebruik te maken om nieuwe en onverwachte klankparelste ontdekken en te scheppen.

Werken van onder andere Händel, Bach en Telemann zullen ten gehore worden gebracht en als klankparels in het gehoor blijven naklinken.

Maar ook nieuwe composities van Dominica Eykmans: drie werken waarbij zij niet alleen altviool speelt, maar ook zingt. Stukken geïnspireerd door werken van Bach.

Kijk en luister naar een van deze drie composities:


  • Aanvang: 15:00 uur
  • Toegang: 10 euro, tot 18 jaar gratis
  • Plaats: Remonstrantse Kerk, Wilhelminastraat 10, 6862 HC Oosterbeek
  • Poster: download ook de poster (pdf 1.1mb)


georgerobertbavo1952

Artikel George Robert in De Orgelvriend

Begin april 2017 is een artikel over mijn grootvader, George Robert, verschenen in het tijdschrift De Orgelvriend. Lourens Stuifbergen heeft een prachtige beschrijving van zijn muzikale carrière als stadsorganist van Haarlem en koordirigent gemaakt. Met foto's uit onze schoenendozen. Zie ook familie robert.


websiteqamm

Website QAMM online

De door Martin Meinders ontworpen en gebouwde website www.qamm.nl is vanaf 1 augustus 2016 online!