QAMM
Languia
Afrikaans trommelen
familie Robert

Barokconcerten in Oosterbeek, Remonstrantse Kerk

duopassabien

Het volgende concert wordt gegeven door Duo Passabien 28 januari 2018.

  • Sabine d'Hont, blokfluiten,
  • Pauline Schenck, virginaal en klavecimbel.

Duo Passabien brengt een gevarieerd programma met barokmuziek voor blokfluit en klavecimbel. In het eerste gedeelte muziek met opzwepende ritmes uit de vroegbarok van o.a. Ortiz, Cima en Frescobaldi naast elegante Franse barokmuziek van o.a. Couperin en Philidor.

In het tweede gedeelte staat J.S. Bach centraal, onder meer de sonate in A (BWV 1032) voor fluit en obligaat klavecimbel en delen uit de Partita nr.5 (BWV 829) voor klavecimbelsolo. Ook het instrumentarium zorgt voor variatie: Sabine d’Hont kiest voor elk stuk een passend instrument en speelt op zes verschillende blokfluiten. Pauline Schenck neemt behalve haar Vlaamse klavecimbel naar Rückers ook een virginaal gebouwd naar voorbeelden van rond 1600 mee.


  • Aanvang: 15:00 uur
  • Toegang: 10 euro, tot 18 jaar gratis
  • Plaats: Remonstrantse Kerk, Wilhelminastraat 10, 6862 HC Oosterbeek
  • Poster: download ook de poster (pdf 1.1mb)

Het laatste concert in deze winter serie:

18 februari 2018: Perles Sonores

Altviool/zang, trompet, klavecimbel/orgel. Verrassende bewerkingen van bekende stukken uit de barok, en ook eigen composities, onder andere gebaseerd op muziek van Bach.


georgerobertbavo1952

Artikel George Robert in De Orgelvriend

Begin april 2017 is een artikel over mijn grootvader, George Robert, verschenen in het tijdschrift De Orgelvriend. Lourens Stuifbergen heeft een prachtige beschrijving van zijn muzikale carrière als stadsorganist van Haarlem en koordirigent gemaakt. Met foto's uit onze schoenendozen. Zie ook familie robert.


websiteqamm

Website QAMM online

De door Martin Meinders ontworpen en gebouwde website www.qamm.nl is vanaf 1 augustus 2016 online!